Van fullmoon naar jungle, paradijs en melaka
Door: Jesse & Jeffrey
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Jesse
17 Augustus 2009 | Maleisië, Malakka
Na het heerlijke relaxte op het prachtige maipenrai maakte we ons op voor het feestgebruis, verder op het het eiland bij Haadrin. Omdat hier 6aug de fullmoonparty is, was het moeilijk om een plek te vinden. Uiteindelijk bij een thai achterop de scooter gesprongen die een mooi plekje had. De avonden voor de fullmoon waren er allerlei premoon party`s die erg gezellig waren. Rijen van kraampjes met buckets die hard hun best doen om je wat te verkopen. Naast ons hutje zat een leuk restaurantje, waar we voor een prikkie heerlijk konden eten en liefdevol bediend werden.
Op 5aug om 24:00uur Jeff z`n verjaardag gevierd, het was erg gezellig en we waren laat thuis.
6aug de dag van de fullmoon hebben we een hapje gegeten voor Jeff`s b-day samen met Suus en haar vriendinnen uit R`dam. Na het eten elkaar onder gesmeerd met felle bodypaint en het strand opgegaan. Door de drukte en de negatieve sfeer viel de echte fullmoon ivm de preparty`s best tegen.Ondanks dat hebben we ons flink vermaakt.
Op 7aug, na een fruitshot bij ons lieve thaise vriendinnetje, zijn we het strand opgegaan. Deze lag nog bezaaid met volle vuilniszakken en dronken left-overs! Het was bizar om te zien hoe de Thaien rietje voor rietje het strand schoonmaakte. `s avonds met de nachtboot naar het vaste land vertrokken(Surrat Thani) voor onze tocht naar Maleisie. De boot was echt vreselijk, 2verdiepingen vol matrassen en schommelen als een gek. We wilden inmiddels graag het land uit omdat ons visa al 3dagen verlopen was. Eenmaal bij de grens aangekomen, na dik 8uur rijden, moesten we wat papierwerk invullen en 30euro p.p. lappen. Verder bleek het een bureaucratische bedoeling, maar we waren gelukkig weer legaal.De minivan heeft ons afgegooid in Georgetown op het eiland Penang, eindelijk Maleisie! Op het eerste gezicht heel anders, veel culturen door elkaar heen.
Inmiddels 9aug en helemaal uitgerust Georgetown gaan verkennen. Na een locale bus te hebben genomen naar Penang hill, hebben we een tandrailtreintje genomen naar de top van de berg. Naast een schitterend uitzicht waren hier ook nog een hinduttempel en moskee te bezichtigen. Hierna nog de grootste buddhatempel van Maleisie bezocht en `s avonds lekker langs de straat indiaas gegeten voor weinig geld.
De avonden in Maleisie zijn niet meer zo laat, omdat de biertjes even duur zijn als in Nederland en wij eerlijk gezegd ook wel behoefte hebben aan wat rust!
10aug Penang per voet verkent en kennis gemaakt met allerlei culturen. Vooral little india was leuk om te zien, omdat je het gevoel had rechtreeks in een bollywood film beland te zijn.
11aug om 06:00 `s ochtends vertrokken naar de Cameron Highlands. De toch van maar 3,5uur was erg bochtig een hobbelig, maar eenmaal in de Highlands viel ons een Oosterijks-achtige sfeer op. Ze hebben zelf soortgelijke huizen maar de cultuur is heel anders. Voor de dag erna een trekking geboekt en de rest van de dag gerlaxt bij een sfeervol en zweverig guesthouse.
12aug, we hadden beide weer zin om de jungle in te gaan, na onze fantastische ervaring in Chiang Mai. Na een tocht met een 4x4 waarvan 20min off-road zijn we de jungle ingelopen en vonden we na 1,5uur de grootse bloem ter wereld, wat eigenlijk een champignon blijkt te zijn. Hij stonk dan ook vreselijk! Onderweg terug gestopt bij een kleine waterval en bamboewater gedronken uit een bamboestam. Hierna naar een lokaal dorpje gegaan waar we hebben rond gekeken en met een blaaspijp mochten schieten. Jeffrey mocht bijna mee op jacht! Het dorpje waar mensen weinig te makken hadden was erg indrukwekkend.Na de lunch zijn we vertrokken naar de theeplantages, waar de Cameron Highlands om bekend staan. Schitterend om te zien!
Vervolgens vertrokken naar een insectenfarm, waar we kennis hebben gemaakt met de meest gekke insecten.Een schorpioen op ons hoofd ging ons net iets te ver! Samen met onze gids een hapje gegeten en verder rustig aan gedaan.
13aug zijn we vertrokken naar de Perhentian Islands. Na 6uur durende busreis met een sjoof die dacht in een formule 1 auto te zitten en iedereen inhaalde, kwamen we aan in Kuala Besut. Hier een speedboat genomen naar de Islands. Eenmaal aangekomen bleek het vinden van een slaapplek iets lastiger dan verwacht. We hebben dan ook heel longbeach afgezocht maar vonden niets anders dan een enorme veraan van zeker 2meter. We stonden aan de grond genageld en de foto is er dan ook bij ingeschoten! We kwamen uiteindelijk 4andere Nederlanders tegen die ook niks konden vinden. Samen met hun zijn we de andere stranden van de eilanden afgespeurd. We hadden ons er al een beetje bij neergelegd dat we op het strand zouden gaan slapen. Na wat wilde tochten in het donker over de oceaan, hadden we eindelijk beet! en goed ook! Met wat geluk, een resort met een enorm zwembad die nog een dormroom had voor ons 2. Uiteindelijk 3nachten gebleven + snorkeltocht voor 20 p.p. Ongelovelijk! De Perhentians: "Je moet het zelf ervaren" maar het is daar zo mooi. Echt een bounty strand met allerlei leuke barretjes en chill-spots. We zijn hier dan ook heerlijk in 3dagen tot rust gekomen.
Het snorkelen was fantastisch, we hebben prachtig koraal en schitterend zeeleven gezien(Schildpad,haai en nemo). Ook de dagelijkse voetbal potjes tegen de Malyers waren leuk. We trots kunnen we zeggen dat we als team nog steeds ongeslagen zijn. Maar het aller leukste is dat een groep Malyers uit KL ons heeft uitgenodigd om ons het echte leven van Kuala Lumpur te laten zien.
16aug om 21:00uur de nachtbus genomen tot KL en vandaar de lokale bus tot aan Melaka, waar we nu zijn. Het was een lange maar op deze manier een goedkope tocht. Het OV is hier goed geregeld. Melaka is een klein stadje ten zuiden van KL dat vroeger van Nederland was. De invloenden zijn dan ook goed zichtbaar. Ze hebben hier een molen en een stadhuis.We zullen hier nog een dag verblijven alvorens we naar de laatste etappe gaan: Kuala Lumpur. 23ste vliegen we alweer terug! We gaan dus nog even genieten van onze laatste dagen op onze fantastische trip.
Liefs,
J&J
17 Augustus 2009 - 13:41
Rootje:
Lekker bezig hoor als ik het allemaal zo lees!
Geniet er nog van.. en tot snel hier in Nederland!!
17 Augustus 2009 - 19:31
Mieke & Marco:
Hoi Jeff en Jess
Wat gaat de tijd snel, jullie zijn al weer bijna op weg naar huis... Geniet van jullie laatste vakantiedagen en tot snel in NL. Een goede terugreis.. Mieke en Marco xx