Van fiets tot aap
Door: Jesse & Jeffrey
Blijf op de hoogte en volg Jeffrey en Jesse
12 Juli 2009 | Thailand, Lopburi
10 Juli, de dag waar we naar uit hebben gekeken! Bangkok biking met Co van Kessel. Voor het fietsen een andere accomodatie gezocht. We zijn beland in een guesthouse voor 2,50 p.p. en het zag er aardig uit. Om 1 uur gaan fietsen en dat was een schitterende ervaring. Vertrokken uit Chinatown en via allemaal smalle straatjes het leven van Bangkok ontdekt. De geuren gingen van de meest vieze tot de meest lekkere die we ooit hadden geroken en we kwamen bizarre dingen tegen. Zo zagen wij een straat met allemaal losse autoonderdelen. Wat bij ons een sloperij is, is hier een hele straat!Daarna werden de fietsen en wij in een longtailboot gezet en zijn we via ' Gardens van Siam' weer in chinatown uitgekomen. Vet om met zo'n longtailboot met een vrachtwagenmotor door het water te scheuren!
Na het fietsen het spannende moment van de camera, en wat blijkt: Hij was keurig gemaakt voor een mooie prijs van 40 euro! Toch een mooie deal gesloten. Daarna een flink moe geweest van alle impressies die we hadden gekregen van de stad. Niet te laat naar bed dus.
11 Juli - Train to Ayuthaya.
Na een heerlijk ontbijt in het guesthouse met de trein vertrokken naar Ayuthaya, voormalige hoofdstad van Thailand. Eenmaal aangekomen, ingecheked bij P.U. Guesthouse. Waar we ontvangen werden door een hele aardige eiegenares. Prima kamers, lekkere bedden, goed eten en een relaxte sfeer. 3,50p.p. Ook de was laten doen voor niks:)
Vanuit het guesthouse een boottocht gemaakt rond de stad, welke is omsingeld door water. De longtailboot stopte bij indrukwekkende bezienswaardigheden. Zoals oude tempels en een gigantische Buddha. Na een goed hap eten samen met 2 nederlandse meisjes een drankje gedaan en de avond afgesloten met een lekker potje karaoke. Eric clapton was niks bij onze versie van "tears in heaven".
12 juli - Monkey see monkey do.
Na heerlijk geslapen te hebben zijn wij per fietsen downtown Ayuthaya gaan verkennen. Ook hier weer mooie oude tempels gezien. Na een heerlijke spagetti bij het guesthouse zijn we met de trein naar lop buri vertrokken. Het reizen per trein in Thailand is een leuke ervaring. Ze reiden niet op tijd en schommelen hevig, maar het uitzicht is prachtig.
Lop buri (Monkey town) is een klein pitoresk stadje, die een soort van is overgenomen door de apen. Ze zitten overal op of onder. Leuk om te zien maar in 2uur ben je er wel doorheen.
We nemen om 9uur de nachttrein naar Chaing may. Waar wij morgen om 9uur aan zullen komen. Vanuit daar zullen wij de jungle gaan verkennen en in ieder geval 2nachten doorbrengen bij de lokale bewoners.
Leuk al jullie reacties, bedankt.
J&J
12 Juli 2009 - 12:58
Tante Vera:
Hoi J&J
Wij (Henk en ik) leven met jullie mee, vooral de fietstocht komt ons zeer bekend voor. Geniet van de lekkere keuken en de gastvrije thai en al die andere indrukwekkende dingen.
Liefs Vera en Henk -
12 Juli 2009 - 14:00
Jaxon:
Yo boys, lekker hoor! het begint door jullie wel weer te kriebelen, geniet er van.
P.S het weer ziet er wel o.k uit of niet?
Ciao -
12 Juli 2009 - 14:41
Rob En Yvonne:
Wat een ervaring allemaal. mooie foto's.Ik moet zeggen dat zelf bij ons het bloed begint te kriebelen. Wie weet zullen we ook nog ooit gaan. We gaan door jullie verhalen er wel heel veel zin in krijgen.
dikke kus van ons -
12 Juli 2009 - 16:38
Jan & Yvonne:
Hallo jongens,
Wat maken jullie een hoop mee in Thailand, wat een prachtomgeving als we de foto's zien, geniet er nog lekker van!
Jan, Yvonne & kinderen -
12 Juli 2009 - 17:44
Ronald En Denise:
Wat een ongelofelijk toffe verhalen. Ik weet nu al bijna zeker dat wij daar ook heen gaan. Heel veel plezier in chang Mai. Het moet daar volgens zeggen echt een top lokatie zijn.
Heel veel plezier.
Massl -
12 Juli 2009 - 17:58
Marit:
Dag mannen :)
Wat vet: Ayutaya! Ben er zelf toen niet geweest, maar de foto's zijn prachtig!
Veel succes met de treinreis naar Chiang Mai, en vergeet de ooglap niet he ;)!
Weet niet of jullie al een hostel hebben daar, maar er is een heel goed Joods hostel waar ik toen heb gezeten! Top sfeer, en goedkope trek!
Veel plezier, kus!!
p.s. is er een youtube versie van 'tears in heaven' te verkrijgen? :P -
12 Juli 2009 - 19:27
Mieke En Marco:
Hoi Jeff en Jess
Superleuk om ook jullie te volgen in een heel andere werelddeel. Heel veel plezier.
Mieke en Marco xxx -
12 Juli 2009 - 20:21
Cor En Mascha:
Een groot geweldige avontuur. Heel leuk joh al die verhalen.Zo reizen wij een beetje met jullie mee. Geniet lekker maar dat lukt al aardig volgens mij!!!!!!!
greetz!!!
13 Juli 2009 - 12:23
Ben:
Ziet er allemaal levendig uit. Aan de ogen te zien begin jullie je al wat Thais te voelen. Net een paar dagen full swing ondergedoken in North Sea Jazz. Ben benieuwd naar jullie optreden daar als de New Claptons.
Geniet van de jungletocht! -
13 Juli 2009 - 19:35
Sanne:
Wat een geweldige foto's.....ben enigsinds stiekem misschien wel een beetje jaloers, maar ben heel blij dat jullie zoveel fun hebben..... met die Thaise biertjes kan je ook niet anders als Karaoken hé. geniet van jullie trip door de rimboe en de meest vriendelijke locals...
kus -
14 Juli 2009 - 04:15
Joet:
Yo two J-'s !!
Ziet er weer ernstig goed uit die foto's en de verhalen zijn prachtig. Goede deal met die camera trouwens mannen !! Lekker genieten van het heerlijke eten en de mooie omgeving !
Wij zijn hier aan het aftellen, helaas!
Liefs van ons viertjes ! -
16 Juli 2009 - 17:48
Stef:
he he ...
eindelijk de tijd om even rustig jullie verhalen door te lezen, leuk zo al die herkenbare dingen. maar dat komt natuurlijk omdat ik er al ben geweest. daarom vind ik de details in julie stukken een beetje tegen vallen. vrouwen met te kleine kleding als je er nog nooit ben geweest dan weet je natuurlijk nooit waar dat over gaat. maar goed het ziet er naar uit dat jullie je iig lekker vermaken ik hoop jullie tegen te komen. blijf genieten en alles doen wat in je opkomt. dan gaat het helemaal goed komen. o en jesse ik heb de afgelopen weken je kamer onderverhuurd aan een turks gezin, kan ik ook nog wat bij verdienen, ze zouden alles netjes achter laten. tot gauw kusje -
18 Juli 2009 - 12:04
Lex:
Hey guys,
Leuk dat jullie al zoveel hebben gezien in een korte tijd. Geniet ervan en heb vooral veel lol.
Voor mij is het over 8 dagen ook zover, Hong Kong here I come:D
Tot krabbelz,